MERSİN / ERDEMLİ - Erdemli Borsa İstanbul Fen Lisesi

2018 Yılı Merkezi Sınavla Okulumuzu Tercih Edecek Öğrencilerin Dikkatine

Okulumuz 2004-2005 eğitim öğretim yılında Bakanlığımızın 13 Ağustos 2004 tarih ve 3871 sayılı Olur’ları ile Anadolu Öğretmen Lisesi açıldı. Eğitim-öğretime Erdemli Lisesinin C ve D bloklarında 72 öğrenci ve 3 şube ile başladık.

Eğitim öğretim yaptığımız binanın yetersiz kalması sebebiyle Genel Müdürlüğümüzün emriyle 2005-2006 öğretim yılının sonunda Arpaçbahşiş Atatürk İlköğretim Okulunun pansiyon binasına taşındık ve erkek  yatılıya geçtik.  Binayı dört yıl boyunca  hem derslik hem de yurt olarak kullandık.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından Erdemli Koyuncu Mahallesinde yaptırılan 24 derslikli yeni okul binamıza 23 Temmuz 2010 tarihinde taşındık. Okulumuzun ismi bu tarihten itibaren değişerek Erdemli İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi olmuştur. Pansiyon binamızın olmaması nedeniyle son kat pansiyona dönüştürülmüş ve 5 şubat 2012 tarihinde pansiyonumuz da yeni binamıza taşınmıştır. Pansiyonda 100 kız ve  100 erkek öğrencimiz  yatılı olarak eğitimini sürdürmektedir. İsteyen gündüzlü öğrencilerimiz yemekhanede cüzi bir ücret ödeyerek öğle yemeklerini yiyebilmektedirler. Pansiyondaki işler hizmet alımı ile yürütülmektedir.

Okulumuzun hayırsever bir vatandaşımız tarafından yaptırılan kütüphanesi, bulunmaktadır.  Ayrıca fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, BT sınıfı, müzik odası ve resim atölyesi mevcuttur.

Okulumuzun öğretmen ve idareci normunda açık yoktur.Okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılında Erdemli İMKB Fen Lisesi olmuştur. Fen lisesi olarak  2017-2018 Öğretim Yılı sonunda ilk mezunlarını vermiştir.Fen lisesi olarak mezun olan öğrencilerimiz 2018 TYT ve AYT sınavlarına  girmişlerdir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra başarı durumları sayfamızdan ilan edilecektir. Anadolu öğretmen lisesi olarak  OSYM ye öğrenci yerleştirime oranı %65 ile %73 arasında değişmektedir.

Okul Pansiyonunda 2018-2019  Eğitim öğretim yılı için 29  kız ve 26  erkek öğrenci olmak üzere toplam 55  öğrenci pansiyona kabul edilecektir.Okul pansiyonunda  öğrenciler parasız yatılı ve paralı yatılı olarak kalabilmektedir.

Yatılılık Başvuruları 10-14 Eylül 2018  tarihleri arasında yapılacaktır.

Öğrencilerin parasız yatılılığa kabulu :“Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 13. Maddesine göre puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

Okulumuz uzaktan tercih edecek öğrencilerimizin pansiyon ve kalacak yer durumunu dikkate alarak tercih yapmaları önem kazanmaktadır.

Tercih yapacak tüm öğrencilerimize hayallerinin gerçek olması dileği ile başarılar dileriz.

==================================================

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu için Tıklayınız

==================================================

==========================================================

Yatılılık Başvuruları 10-14 Eylül 2018  tarihleri arasında yapılacaktır.

==========================================================

Yayın: 11.07.2018 - Güncelleme: 11.07.2018 08:58 - Görüntülenme: 346